Doktorandusz Önkormányzat

A Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzata (DE DÖK) a doktori tanulmányokat folytató hallgatók nemzeti felsőoktatási törvényben deklarált érdekképviseleti szervezete. Ellátja mindazon feladatokat, melyeket a graduális képzésben résztvevő hallgatók számára a Hallgatói Önkormányzat lát el.

Ennek keretében a doktoranduszok érdekképviselete mellett konferenciáikat, rendezvényeket szervez, részt vesz a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) munkájában, kapcsolatokat épít más hazai és külföldi felsőoktatási intézmények doktorandusz szervezeteivel.

Sikerként könyvelheti el a szerveztünk a 2014. és 2019. évi Tavaszi Szél elnevezésű nemzetközi, multidiszciplináris konferencia lebonyolítását. Az ország nagy múlttal rendelkező, kifejezetten fiatal kutatók számára szervezett tudományos rendezvénye kimagasló résztvevői és előadói (közel 1000) létszámot ért el Debrecenben minkét alkalommal, amelyre nagyon büszkék vagyunk!

A DE DÖK 2018-ban házigazdája volt a DOSZ Nyári Táborának, majd 2021-ben és 2022-ben a DOSZFESZT Szabadegyetemnek, amely rendezvények szakmai, kulturális és sportprogramokkal várták az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkezett doktorandusz hallgatókat. Az események a kikapcsolódás mellett kiváló lehetőséget nyújtottak a résztvevők számára a szakmai kapcsolatépítésre, a doktori képzés elvárásainak alaposabb megismerésére és a tudományos közösségekben, tudományos osztályokban való még jobb tájékozódásra.

2017-ben a DE DÖK bekapcsolódott a DOSZ Sikeres doktori életpálya kurzussorozatba és már két alkalommal lehetett házigazdája e témaspecifikus előadásokat tartalmazó tudományos rendezvénynek. Büszkén mondhatjuk, hogy hazai és nemzetközi doktorandusz szervezetek és a DOSZ tudományos osztályai is előszeretettel választják egy-egy workshopjuk, konferenciájuk, vagy akár alakuló ülésük helyszínéül Debrecent, a Debreceni Egyetemet.

Legutóbbi frissítés: 2023. 08. 22. 12:18